Intet nytt fra Hjemmefronten – Bare striper av Therese G. Eide

Humoristisk blikk på eit småbarnsliv i stripeformat.

  • Norsk tittel: Intet nytt fra hjemmefronten – Bare Striper
  • Forfatter: Therese G. Eide
  • Sjanger: Teikneserie
  • Antall sider: 160
  • Utgivelsesår: 2022
  • Utgiver: Egmont Kids Media

Therese G. Eide (Født 1978) er ein norsk teikneserieskaper. Ho står bak stripene «Intet nytt fra hjemmefronten», som er å finne i blant anna Dagbladet. I 2022 kom ho ut med boka «Intet nytt fra hjemmefronten – Bare striper».

Therese G. Eide fikk 3 barn på 21 måneder. Livet ble snudd på hodet, og hun gjorde som enhver moderne mor ville gjort. Hun delte det på sosial medier. Vel og merke i tegnet form. Nå går tegneseriestripen hennes i blader og aviser over hele landet. Og endelig trenger du ikke å klippe ut denne geniale humoren fra slitte aviser, lime dem inn i scrapboken din, og prøve å tolke streken som limet har gjort uleselig. Nei, for NÅ er avisstripene samlet i bokform. .Bare striper» er – som tittelen antyder – en stripesamling av Therese G. Eides avis-tegneserier.

Denne boka er eit leseeksemplar frå Egmont Forlag. Eg er på ingen måte påverka av dette, og har skrevet min egen subjektive vurdering av «Intet nytt fra hjemmefronten – Bare Striper».

I min bokblogg legg eg ut bøker som eg vil anbefale videre til deg som les den. Difor publiserer eg ikkje bokanmeldelser med karakter 3 eller dårligere. Unntaket er viss forfatter/forlag likevel ynskjer dette.

Dette er ei stripesamling av Eides avis-teikneserier. Her finn ein 160 sider med humoristiske betraktninger om kvardagslivet.

Boka startet med eit forord. Men i forfatters ånd så foregår den sjølvsagt gjennom teikneseriestriper, der ho forklarer korleis stripene vart ein del av hennes kvardag.

Teikningane er enkle strekteikninger, der forfatter legg vekt på ansiktsuttrykk og følelser framfor å fylle opp bakgrunn med detaljrike omgivelser. Snakkeboblene er oversiktlige og enkle å fylgje. Teksten er stort sett skrevet med store bokstaver, og er lett å lese, sjølv der det er meir «fullpakka» tekst i ei boble.

Eide skildrer eit familieliv, der borna er i fokus og ho viser dei små og store gledene, men også den frustrasjonen som oppstår i det kvardagslege livet. Samspelet med mannen i historien er meget bra, og det oppstår mange artige situasjoner.

– Da er vi klare for hjemturen! Og hva er det veldig viktig at vi gjør nå?
– Slukker bålet!
– Jepp! Vi har drukket opp vannet, men likevel har vi masse vann igjen. Kan dere tenke dere hvordan?
– SNØ SNØ! JEG MENTE SNØ!
-Med tre gutter burde vi forutsett dette.

Frå ein vintertur i skogen med bålfyring.

Det er god og lun humor i stripene, der borna stiller mangfoldige spørsmål på sin barnlige og nysgjerrige måte og moren som svarer uten å alltid tenke på konsekvensene. Det utgjer resultater som ein ikkje kan gjere anna enn å le høgt av.

Forfatter treff blink med sine gullkorn, og mange foreldre vil kjenne seg att i mange av hendingene og diskusjonene som oppstår. For dei aller fleste stripene handler om familieliv og dei trivialitetene som fylgjer med.

Boka er delt inn i 4, der me fylgjer årstidene. Dette utgjer eit heilt år, og me får vere med på forskjellige høytider og me får eit innblikk i det travle kvardagsjaget.

Ein finn også enkelte gode bodskap i stripene. Som f.eks kva ein går glipp av ved å ha hovudet ned i mobilen i stedet for å rette oppmerksomheten opp mot borna dine.

Noko er meir morosamt enn andre ting, men dette kjem an på livssituasjon og kvar ein står i livet. Men dei aller fleste småbarnsforeldre, eller foreldre generelt vil kjenne seg att. Helsekontroll, evinnelige spørsmål og biltur med tre born i baksetet må jo berre bli ein suksess… Eller?

Enkelte av stripene er såpass lange at det vert til ein lita historie, sjølv om stripene står sjølvstendige. Dette er stor kunst, og viser at Eide behersker meir enn kun øyeblikkssituasjoner.

Etter å ha lest og humret meg gjennom boka, så har eg ingen problem med å skjønne at dette er ein populær stripeserie i avisene. Det er konkrete og konsise eksempler på kvardagen, der forfatter set seg sjølv i eit til tider dårleg lys, men som samtidig er menneskelig og ein kan gjenkjenne seg i denne personen.

«Intet nytt fra hjemmefronten – Bare Striper» er ein morosam stripesamling som set fokus på familielivet. Humoren er lun og forfatter treff godt med sine betraktninger. Her vil leseren gjenkjenne mange situasjoner, og mimre tilbake til ting som skjedde i eiga liv. Denne må du berre få med deg!

TERNINGKAST: 5

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s