Boken om spirituell vekst – Selvutvikling for nybegynnere av Heidi Bergh

Ei lettlest og interessant bok om sjølvutvikling og det spirituelle.

  • Norsk tittel: Boken om spirituell vekst – Selvutvikling for nybegynnere
  • Forfatter: Heidi Bergh
  • Sjanger: Sakprosa, Sjølvutvikling
  • Antall sider: 158
  • Utgivelsesår: 2022
  • Utgiver: Heidi Bergh

Heidi Bergh gav ut sakprosaen «Boken om spirituell vekst – Selvutvikling for nybegynnere» i 2022.

Denne boken er proppfull av verktøy som vil hjelpe deg med å finne frem din indre kraft, du vil bli mer trygg på deg selv, du vil lære å lytte til intuisjonen din og du vil ønske å jobbe med ditt indre. Boken er lettlest, du kan bruke den som et oppslagsverk, den har også mange refleksjons spørsmål du kan bruke, for å få mer oversikt over din spirituelle reise. Denne boken gir deg enkle forklaringer på det mest grunnleggende innen selvutvikling og det spirituelle. Den kan gi deg fantastiske aha-opplevelser, den vil gi deg muligheten til å se livet fra et annet perspektiv og du vil kunne lage din personlige verktøykasse med redskaper for å lykkes i nå målene dine.

Denne boka er eit leseeksemplar på PDF frå forfatter. Eg er på ingen måte påverka av dette, og har skrevet min egen subjektive vurdering av «Boken om spirituell vekst».

I min bokblogg legg eg ut bøker som eg vil anbefale videre til deg som les den. Difor publiserer eg ikkje bokanmeldelser med karakter 3 eller dårligere. Unntaket er viss forfatter/forlag likevel ynskjer dette.

Dette er ei sakprosabok og er ei grunnleggende innføring innen sjølvutvikling og spiritualitet.

Boka har eit feminint uttrykk i språket, så målgruppa er nok fyrst og fremst kvinner. Men språket står ikkje i vegen for at ein kan lære ting og tang og utvikle seg, uavhengig av kjønn og alder.

Boka er delt inn i 7 kapitler med tilhøyrende underkapitler. Det er ei oversiktlig innhaldsliste som gjer det enkelt å slå opp i boka. Forfatter har lagt inn enkelte historier og erfaringer frå sitt eiga liv, som setter bodskap og tematikk i perspektiv.

Jeg vil lære deg å ta tilbake kraften din, den som gjør at du kan stå trygt i deg selv og stole på dine egne valg og meninger, uten at du bryr deg om hva andre vil tenke. Du vil bli trygg på den du er, du vil leve mer autentisk og du vil ikke være avhengig av andre for å ta dine valg. Dette er en del av din indre reise som du også kan kalle din spirituelle reise.

Forfatter går gjennom steg for steg av kva ein kan forvente seg av dei sju forskjellige kapitlene. Kanskje er du kjent med sjølvutvikling og spiritualitet frå før av? Då kan du hoppe over eit par kapitler, og byrje der du føler at du kan lære/utvikle deg videre. Bergh skriv litt om si eiga bakgrunn, der ho sleit med sosial angst som blant anna førte til at ho slutta på skulen, om psykologtimer og dissosiative lidelser.

Denne boka inneheld gode tips, motivasjon og verktøy som er både på eit grunnleggende, men også viderekommende nivå. Dei fyrste kapitlene er ei fin og enkel innføring, før det etterkvart vert meir omfattende, og forfatter dukker lenger ned i materien, uten at det på noko som helst måte går over hovudet på leseren. Jobben med å utvikle deg må du gjere sjølv, men her finn ein enkle og effektive metoder og verktøy som kan få deg godt i gang.

Det var ein del enkle skrivefeil som burde vert luket vekk. Nå har eg lest boka via PDF-dokument, så det kan sjølvsagt være at sluttproduktet ikkje inneheld desse feila.

I boka kan ein blant anna lesa om å ta eit dypdykk i seg sjølv, lytte til din eiga intuisjon, lære seg sjølv å kjenne, viljestyrke og komfortsoner, energi, frekvenser og vibrasjon. Alt er fordelt utover i kapitlene, og kvart kapittel har eit hovedtema. Ein finn også god informasjon om krystaller, eteriske oljer og tarot og orakelkort.

De gamle og tunge energiene er noen ganger vanskelig å bli kvitt, fordi du har hatt de så lenge og det har blitt en del av deg. Men når du forandrer deg, endres også de forskjellige energiene i og rundt deg. Du kan få inn nye energier, men de gamle kan være så sterke at de fortsatt prøver å holde seg fast i deg. Stol på de positive energiene dine, det er de som viser vei.

Forfatter har skrevet ei bok med luftige avsnitt og gode kapittel inndelinger. Ein vert ikkje demotivert av å slå opp på ei tettskrevet side, så dette er eit godt, men også viktig oppsett i denne type bok. Det er god plass til å skrive målsettinger og svare på spørsmål etter kvart kapittel. Det er også punktvise oppsummeringer som hjelper deg å huske kva du har vert gjennom etter endt kapittel. Dette er også eit godt verkemiddel, så her har Bergh gjort ein solid jobb med å gjere boka lesevennlig og enkel å finne fram i.

Ein finn både ei positiv og negativ forteljarstemme som brenn for bodskapet. Motivasjon og gode tips til enkle grep i kvardagen er ein gjennomgående tråd i boka. Ein finn mange gode tips og sannhet bak orda.

Det du kan gjøre er å bytte ut en liten ting som gjør at du vil få et annet resultat enn det du pleier. På den måten gjør du en aktiv handling for å forbedre situasjonen din. Dette gjør at du forhøyer energien din og får lettere flyt i energien rundt deg.

Dette er ei sakprosabok som ein må bruke god tid på. Her må ein ta det steg for steg, og bygge stein på stein for å få eit godt utbytte av innhaldet. Det aller meste her er teori, så eg savnet litt meir praktiske øvelser ein kan utfolde seg i. Det skal sies at det kjem nokre øvinger bak i boka, men skulle gjerne sett at desse var meir spredd utover i kapitlene.

Det som fungerer for ein person, treng nødvendigvis ikkje fungere for ein anna. Men eg synes at Heidi Bergh har gått vidt ut og skrevet generelt, men tatt med erfaringer frå eige liv. På denne måten får me hennar historie, men tips og verktøy på eit meir generelt grunnlag som vil treffe eit bredt spekter av personer.

«Boken om spirituell vekst – selvutvikling for nybegynnere» er ei sakprosabok som inneheld ei god startgrop å starte frå. Den er godt strukturert og inneheld eit enkelt, men godt språk. Treng du ein dytt når det kjem til intuisjon, finne fram din indre kraft og/eller det spirituelle? Då bør du definitivt sjekke ut denne boka.

TERNINGKAST: 4+

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s