Skyggeapokalypsen av Glenn C. Nor

Dette er ein spenningsroman med sci-fi element som held høg klasse.

  • Norsk tittel: Skyggeapokalypsen
  • Forfattar: Glenn C. Nor
  • Sjanger: Spenning, Science-Fiction
  • Antall sider: 312
  • Utgivelsesår: 2020
  • Utgiver: G. C. North

Glenn Conrad Nor er utdanna digital etterforsker og jobber til dagleg i ein lederstilling i Statens Vegvesen. Han debuterte som forfatter med spenningsromanen «Skyggeapokalypsen» i 2020.

Om fire dager vil verden stoppe opp. Fuglene vil fortsatt synge, og solen vil fortsatt stå opp i øst og gå ned i vest. Men menneskeheten vil slutte å eksistere…
Spesialagent Daniel Knight hadde nettopp startet å jobbe i Aurora, en hemmelig avdeling i FBI, da den første hendelsen fant sted. Et mystisk virus som fanger de smittede i et fengsel av sin egen kropp, i dvale fra omverdenen, alle muskler stivnet i det siste øyeblikket de husker.
Den rike, men mystiske predikanten Seth Cole står foran alteret i en liten kirke og forkynner at menneskeheten står ovenfor Guds vrede og at tiden er inne for å rense verden for syndere. Han legger hendene sammen som om han skulle be, på hans høyre hånd skimtes en ring med en blå krystall. I det hendene kom sammen begynte krystallen å lyse svakt. «Vis din makt», ropte han. Et sterkt lys blinket utover i salen og alle unntatt ti personer forsvant, bare asken av de ble igjen. 483 personer borte i et øyeblikk.
Klokken tikker sakte ned. Klarer Daniel og hans team å forstå sammenhengen og finne en plan for å stoppe verdens undergang, for tiden renner ut? Tikk, tikk, tikk…

Denne boka er eit leseeksemplar på PDF frå forfatter. Eg er på ingen måte påverka av dette, og har skrevet min egen subjektive vurdering av «Skyggeapokalypsen».

I min bokblogg legg eg ut bøker som eg vil anbefale videre til deg som les den. Difor publiserer eg ikkje bokanmeldelser med karakter 3 eller dårligere. Unntaket er viss forfatter/forlag likevel ynskjer dette.

Dette er ein spenningsroman med klare sci-fi elementer. Her er det vitenskapen, IT og nanoteknologi som står i fokus.

Heilt frå starten av boka vert ein kasta rett inn i spenning og action. Spenningsnivået held seg stort sett veldig bra boka gjennom, og det er ein interessant problematikk forfatter har vartet opp med.

Hovedpersonen i boka er Daniel Knight. Han har doktorgrad i kunstig intelligens og i nanoelektronikk og robotikk. Han vert innkalt til eit «jobbintervju» som består av tre tøffe tester. Dei to som klarer testene best, vert innlemma i Aurora, ein topphemmelig avdeling i FBI. Her er det teknologi for alle penga, og ein gigantisk server som vert kalla Pegasus og som samler inn informasjon frå heile verda, og sorterer ut kun interessante og nyttige data for FBI. Det tar ikkje lang tid før Pegasus fanger opp urovekkende informasjon, og som kjem til å setja heile menneskeheten på spill.

«Jeg skal komme rett til poenget, Daniel. Vi ønsker å tilby deg en stilling i et topphemmelig prosjekt, som er et samarbeid mellom CIA, NSA, FBI og militæret. Du vil få ansvaret for å bruke prosjektets teknologi, sammen med et team, for å etterforske og hindre terrorangrep og andre trusler. Du vil få muligheten til å beskytte, ikke bare USA, men alle land i verden.»

Det vert ein del tekniske uttrykk og informasjon om servere, TOR-nettverk, nanoteknologi osv, men det er ikkje eit krav å kunne noko om dette for å få glede av innhaldet i boka.

Sci-fi elementene kjem over ein lav sko i denne romanen, men samtidig så er det likevel nært vår egen verden, og kven veit kva åra som kjem vil bringe…Vil det verte liknande scener og hendingar? Pr dags dato er det hvertfall fiksjon, heldigvis får eg vel seie.

Eg synes at forfatter kanskje vil litt meir enn han evner å formidle i nokre av scenene, som igjen fører til at eg som leser rynker litt på nesa og vert forvirra, sidan eg følte at eg ikkje hang heilt med alle plasser. Men det høge spenningsnivået og drivet i romanen førte meg elegant videre, og den er på sitt beste altoppslukende.

Plottet er storslagent og veldig interessant. Det er godt utført, og forfatter har skrevet ein meget underholdende og fartsfylt spenningsroman. Persongalleriet vert rimelig stort etterkvart, og forfatter har prioritert drivet og historia fremfor å personifisere karakterene. Mange vert dermed kun eit navn i forteljinga, men det passer denne type roman godt.

«Om fire dager er alt over», sa mannen. Han mistet bevisstheten rett etterpå. På huden hans startet svarte linjer å forme seg utover armene, deretter utover halsen og opp ansiktet. Linjene startet å lyse, og det virket som at det nærmet seg et bristepunkt.

Språket er enkelt, tross sine enkelte tekniske ord og uttrykk, og det er relativt korte kapitler og gode cliffhangere. Litt hopping fram og tilbake i tid, men alt er godt markert. Litt artig er det også at det er overskrifter ved kvart kapittel som refererer til innhaldet i teksten.

Eg sakna kanskje litt meir rundt dette med media. Når f.eks nærere 500 personer forsvinn sporlaust frå ei kyrkje, så ville det skapt elleville tilstander verden over i mediebiletet. Det ville vert eit enormt trykk frå media, og stort press på instansene for å oppklare og løyse saken. Det manglar her, og dei får stort sett jobbe fritt.

Nokre få ord og uttrykk går igjen, uavhengig av person. Litt meir variasjon hadde gjort til at leser ikkje ville ha lagt merke til dette. Men i det store og det hele er dette ein meget god debutroman.

Boka holder stort sett ein fin spenningskurve, men avslutninga er ekstra intens. Her klarte eg ikkje å legge boka frå meg før siste side var lest. Eit og anna overraskelsesmoment kjem undervegs, og ein aner ikkje korleis romanen vil ende. Her har forfatter gjort ein god jobb med å ha ein «open» slutt nesten frem til aller siste side.

Nor klarer å få med leser frå fyrste side, noko som alltid er eit viktig element i denne sjangeren. Her finn ein foruten mulig fremtidig teknologi, også droner, biologisk krigføring, militærfly, missiler hemmelige prosjekter rundt om i verda, og ein heseblesende kamp mot klokka.

«Skyggeapokalypsen» er ein intens og meget interessant spenningsroman. Den inneheld element som kan bli ein realitet i framtida, der Nor har klart å blende inn realisme og fiksjon til ein actionfylt roman, som eg trygt anbefale videre.

TERNINGKAST: 5-

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s