Draculas Datter av Rune Gabrielsen

Dette er del 2 i ein fantasy-serie for vaksne med ein erotisk tone og storslåtte kampscener.

  • Norsk tittel: Del 2: Draculas datter
  • Forfattar: Rune Gabrielsen
  • Sjanger: Fantasy
  • Antall sider: 511
  • Utgivelsesår: 2016
  • Utgiver: Rune Gabrielsen

Rune Gabrielsen er ein norsk forfattar frå Farsund. Han har vert sjømann i alle år, med utenriksfart på cv’en, og seinere i Kystvakten. Gabrielsen starta skrivinga som ein hobby for omtrent 12 år sidan. Sidan han alltid har vert fascinert av vampyrhistorier, vart det naturleg for han å slå seg inn på fantasy-sjangeren. Han debuterte med «Historien om Siv» i 2016. Pr April 2022 har han gitt ut 6 deler i denne serien.

Mira er helt knust etter avsløringen med Siv og George, og Olav har det ikke så mye bedre. Selv om eks’en hans prøver å trøste. Men hva var det virkelig som skjedde? Er alt sånn som vi tror??
Og all dramatikken som skjedde i Oslo fører til at en veldig kjent og fryktet vampyr tar seg en tur på besøk, og det fører til en ganske uventet romanse… Den påfølgende redningsaksjonen viser seg snart å bli mer umulig og dramatisk enn noen kunne tenke seg…

Denne boka er eit leseeksemplar frå forfatter. Eg er på ingen måte påverka av dette, og har skrevet min egen subjektive vurdering av «Draculas datter».

I min bokblogg legg eg ut bøker som eg vil anbefale videre til deg som les den. Difor publiserer eg ikkje bokanmeldelser med karakter 3 eller dårligere. Unntaket er viss forfatter/forlag likevel ynskjer dette.

Dette er ein fantasy-roman med ein erotisk tone, der hovedhandlinga foregår i Oslo og Skottland. Denne boka er bok nr. 2 i ein serie. Bøkene bør definitivt leses kronologisk.

Etter den dramatiske og litt forvirrende slutten i den fyrste boka, «Historien om Siv», fortsetter historia rundt ein måned etter forrige bok sluttet. Kva skjedde egentlig med Siv og George? Kvar er dei blitt av? Ein satt att med fleire spørsmål, og dei vert besvart i denne boka, samtidig som nye spørsmål dukker opp.

Mira er jeg-personen i boka, og det aller meste vert fortalt gjennom hennes ståsted og auge. Ho er privatdetektiv, eventyrer og vampyr, og er på mange måter lederen i gruppa med vampyrer og nokre menneske som ho har tatt under sine vinger. Mira har vert vampyr i over 200 år, men det er likevel ingenting sammenlignet med fleire av dei vampyrene ho og gjengen møter på i denne romanen.

Hovedkarakterene i serien utvikler seg stadig, noko som alltid er positivt. Ein får dermed ein fin dynamikk i historien, og det er kjekt å fylgja progresjonen til karakterene. Det vert ekstra spennende i denne boka, sidan sjølvaste Dracula vert introdusert. Ein karakter som er myteomspunnet og mørk, og då vart det ekstra interessant å sjå korleis forfatter har løyst dette, og om han har fulgt myten om Dracula.

Gabrielsen har stort sett fortsatt i det samme sporet når det kjem til puppesnakk. Det blir etterkvart gjentakende og for min del vart det meir eit irritasjonsmoment enn noko annet. Han skildrer kva former karakterene har på sine pupper, sidan dei ikkje bruker behå og har store utringinger og/eller lette og avslørende topper. Klesstil er også noke som vert behørig skildra, men her er det i det minste variasjoner.

Selv om hun ennå syntes Hanne hadde for mye hengepupper til å gå uten behå, så mente hun at brystene hennes også hadde endret seg til det bedre.

Språket er litt uvant i forhold til det ein kanskje les til vanleg, men ein kjem fort inn i stilen, og igjen så føler eg at forfatter har progresjon utover i romanen. Miljøskildringene er merkbart betre i denne boka, noko som lover godt for fortsettelsen i serien.

Boka veksler mellom romantikk, sjalusi, kva egenskaper vampyrene har, og ikkje minst dei storslåtte kampscenene. Eg synes miksen er bra, men det er utan tvil scenene der vampyrene barker sammen som er bokas høgdepunkt for min del. Her viser forfatter kva han er god for, og det er eit imponerende stykke arbeid han legg ned. Skildringene er intense samtidig som dei er oversiktlige. Dei er billedlig fortalt og ein lever seg verkeleg inn i desse slåssescenene.

Så tok Valeria sats, og lente sverdarmen bakover før hun slengte Siv av gårde med all kraft hun hadde. Kroppen hennes løsnet fra sverdet, og dundret voldsomt hardt inn i jerngitteret så blodet sprutet. Siv ble slengt tilbake etter det harde sammenstøtet og falt mot bakken, og hun gikk kast i kast bortover grusen. Det gikk noen rykninger gjennom kroppen hennes, før hun ble liggende stille og livløs. Det var mengder av svimerker og sot på henne, i tillegg til alle de andre skadene, og det røykte fra den nakne og skamferte kroppen.

Enkelte scener vert omstendelig og langdryge, og når det i tillegg er lange kapitler kan det nok føles ekstra langdrygt. Dette kunne vert løyst med kortere kapitler og cliffhangere, i tillegg til å korte ned på enkelte partier. For det er ein velskrevet historie i bunn her. Den er dramatisk og storslått, og innehar alt det ein god fantasy-historie skal ha. Det er noko ved historia som pirrer nysgjerrigheten og som gjer at ein berre «må» lese videre for å sjå korleis det går.

Gabrielsen har verkeleg fantasien i orden, og har interessante og unike karakterer i sitt galleri. Han skaper gode og nære skildringer ved å tillegge personene spesielle egenskaper. Det kan f.eks være å lese tanker, hypnotisere, heale, fly, skyte ut lyn og pyrogenetiske evner. Her har forfatter brukt heile skalaen, og har lagt opp til at karakterene stadig utvikler nye egenskaper.

Det har lenge vert mangelvare på norsk fantasy-bøker for vaksne, så dette er eit etterlenget tilskudd, sjølv om det har vert ein oppsving dei siste åra. Det som skiller denne serien ut frå dei andre er nok den erotiske tonen i språk og historie.

Jeg hadde dusjet om sminket meg, og var kledd i ei tynn svart skinnbukse som virkelig framhevet de breie hoftene og den runde og litt for store rumpa mi. Den tilhørende toppen var i mykt svart skinn den også, og så dypt utringet at det grenset til det uanstendige. Jeg så virkelig ut som en slem og sexy vampyr med denne sminken og dette antrekket, men i natt ville jeg ha det sånn.

«Draculas datter» varierer mellom kjærleik, sjalusi og ekstraordinære kampscener mellom vampyrer og demoner. Glad i vaksen fantasy og ein erotisk tone? Då bør du definitivt sjekke ut denne serien.

TERNINGKAST: 4

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s